Bezoek adres:
De Hout 15
1607 HA Hem

Postadres:
De Hout 15
1607 HA Hem

Telefoon- and faxnummer:
tel: 0228-542563
fax: 0228-543989

KVK-nummer:
De hout bolbloemen b.v. 62011987

E-mail:
info@dehout.nl

De Hout Bolbloemen
De Hout Bolbloemen is een vennootschap van 3 firmanten met elk hun specifieke taak binnen het bedrijf. Dagelijks helpen zo'n 30 medewerkers ons om alle benodigde werkzaamheden te vervullen.
BLOEMENTEELT
De Hout Bolbloemen heeft sinds 2000 een volautomatisch teeltsysteem geinstalleerd door Frans Van zaal intern transport. Hierdoor is het mogelijk om een optimale kasbenutting te creŽren en de arbeidsomstandigheden te verbeteren.

Tevens zijn alle oogst en verwerkingsmachines vernieuwd door Potveer BV te Avenhorn, alsmede de opplantlijn en leeg/vulstation voor het intern transport. Mede door deze vernieuwingen is het mogelijk een dagcapaciteit te halen van 200.000 stelen per dag.

Voor de preparatie heeft De Hout Bolbloemen de beschikking over 12.000 m3 celruimte met de modernste technieken om de bol te optimaliseren voor de bloementeelt.

Ons assortiment tulpen omvat wekelijks zes kleuren om onze relaties te kunnen voorzien van een ideale mix voor in de winkels.


BOLLENTEELT
De Bollenteelt heeft een areaal van 40 hectare tulpenbollen, hoofdzakelijk voor eigen gebruik. De percelen staan in de Flevopolder en Frankrijk.

De bollen worden gerooid met een oogstmachine in eigen beheer opgebouwd. Deze machine kan drie bedden in een keer rooien. Daardoor kan de rooimachine langzamer rijden en tegelijkertijd meer oogsten om de kans op beschadigingen te minimaliseren.

Het transport van de bollen gebeurd ook geheel in eigen beheer om ervoor te zorgen dat de bollen zo snel mogelijk op het bedrijf zijn voor verder verwerking.

Het doel van onze bollenteelt is het volledig kunnen voorzien van de bloementeelt van De Hout Bolbloemen. Hierdoor kan De Hout Bolbloemen de bollen optimaal prepareren en zo bijdragen aan een zo kwalitatief hoog mogelijk eindproduct voor de consument.
Home           De Hout Bolbloemen           Aanbod           Directieleden           Partners           Colorpack           Contact